ZNANOST STANIČNE VODE™

ZNANOST STANIČNE VODE™

ZNANOST STANIČNE VODE™

ZNANOST STANIČNE VODE™

Svi Murad proizvodi bazirani su na Znanosti stanične vode™, zaštićenom
sistemu dr. Howarda Murada za hidrataciju stanica i zdravlja kože.

Dr. Howard Murad dermatolog i farmaceut jedan je od vodećih svjetskih autoriteta u njezi kože.Svoj život je posvetio znanstvenom proučavanju vanjske i unutarnje njege kože, a za uspjehe na tom području dobio je Svjetsku nagradu za kozmetologiju za 2000 godinu.
Predaje kao profesor na kalifornijskom sveučilištu UCLA te obavlja dermatološku praksu u Los Angelesu.Objavio je četiri knjige koje se bave usporavanjem procesa starenja i liječenjem celulita. „Murad metoda", "Zauvijek bez bora" , "Rješenje za celulit" i „Tajna vode".

Starenje kože podijelio je na tri tipa starenja: unutarnje ili genetsko, hormonalno i starenje pod utjecajem štetnih faktora iz okoliša.

Unutarnje starenje je prirodan proces u kojem genetsko naslijeđe ima ključnu ulogu i počinje oko 25 godine zivota.Reducira se čvrstoca kože , a od te dobi kolagena vlakna svake se godine smanjuju za 1%.Reducira se i elasticitet kože zbog smanjivanja broja, opuštanja i pucanja elastinskih vlakana.Smanjuju se i broj molekula koje zadržavaju vodu u okolici kolagena i elastina te više nisu dovoljno vlažni i nemaju istu opskrbu.

Nedostatak estrogena najvažniji je faktor hormonalnog starenja.
Koža postaje još tanja , a kolagen i elastin jos jače propadaju.
Pojačava se rast dlaka na licu i izbijanje akni.
Nastaje ekstremni gubitak vode u stanicama i tkivima.

Starenje pod utjecajem štetnih faktora iz okoliša ponajprije se odnosi na ultraljubičaste zrake koje su direktan uzrok starenja kože, ali i na stres, prehranu, pušenje, konzumaciju alkohola, ekspoziciju zagađenjima okliša.To starenje može dodati godine u našem izgledu, a u stvari je sasvim nepotrebno starenje. Osim promjena kolagena i elastina radi unutarnjeg starenja primijećuje se i nejednaka boja kože u vidu hiper i hipopigmentacija (staračke pjege i bijele pjege), crvenilo kože zbog tanje kože i pucanja i izvijanja krvnih žilica, te još brže smanjivanje vode u molekulama oko kolagena i elastina.

No, bez obzira što je uzrok starenju kože, ono je uvijek popraćeno gubitkom vode u stanicama. Upravo to je dovelo do Muradovog otkrića da je voda najvažniji
anti-aging faktor za 21. stoljeće.
Naime većina ljudi misli da pijenjem 8, 10 ili12 čaša vode dnevno održavamo našu kožu zdravom što je krivo. Nažalost, istina je da se ta voda ne može zadržati u stanicama, već će se izlučiti iz organizma.
Znači, radi se o vodi koju uspijemo zadržati u stanicama kože, a način na koji se to postiže nazvao je znanost stanične vode.

Odgovor dr. Murada kako zadržati zdrav i mladenački izgled kože je vraćanje vode u tkiva i to metodom koja kombinira lokalne (topičke- vanjske ) i interne (preparati koji se piju) faktore.

Od lokalnih (topičkih) faktora u upotrebi kod profesionalnih tretmana i krema preporučaju se slijedeći sastojci:
• Eksfolijatori kao AHA i BHA kiseline , voćni enzimi da bi se otklonile mrtve stanice kože ;
• Prirodni faktori za ovlaživanje kao hijaluronska kiselina i natrijev perklorat apsorbiraju vodu ;
• Ceramidi i esencijalne masne kiseline kao ulje jaglaca, avokado ulje i linolenska kiselina - štite funkciju stanične barijere i pomažu sprečavanju gubitka vode ;
• Antioksidansi poput c vitamina , ekstrakta nara , ekstrakta sjemenki grožđa, zeleni čaj - štite od štete nastale slobodnim radikalima;
• Anti –upalne tvari poput ekstrakta likorije, cinka, krastavca - smanjuju upalu.

Interni faktori kod znanosti stanične vode

Dr Murad je uvijek vjerovao u važnost dijetetskih proizvoda za zdravlje kože.
Kao jedan od pionira interne njege kože naučno je dokazao da se pijenjem određenih preparata mogu smanjiti bore, povećati elasticitet, smanjiti izbijanje akni, reducirati celulit.
Da bi sadržaj vode u stanicama bio optimalan preporuča se dnevno unošenje slijedećih sastojaka:
• Glukozamin za povećanje vezivnog tkiva
• Fosfatidilkolin za očuvanje funkcije staničnih membrana
• Antioksidansi uključujući C vitamin , ekstrakt sjemenki grožđa i koenzim 10 kao borba protiv slobodnih radikala
• Anti-upalni agensi kao što su cink i smirujuće bilje da smanje upalu
• Esencijalne masne kiseline zaključavaju vodu u stanice
• Aminokiseline za gradnju kolagena i elastina

Pravom kombinacijom može se povećati sadržaj vode u stanicama i smanjiti bore za 34%, te povećati elasticitet kože za 18 % u samo 5 tjedana.Objavljeno u kategoriji Savjeti

2013-02-05 13:32:17

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Add Comment
Name:*
Email:*
Message:*
  Add Comment