NJEGA DELIKATNOG PODRUČJA OKO OČIJU

NJEGA DELIKATNOG PODRUČJA OKO OČIJU

NJEGA DELIKATNOG PODRUČJA OKO OČIJU

Preparati za područje oko očiju su specifični zbog tanje i osjetljivije kože (i dermisa, i epidermisa) . Područje oko očiju ima bržu izmjenu stanica od 5 do 7 dana za razliku od kože lica i tijela u kojoj se stanice izmjenjuju svakih 15-45 dana. Područje oko očiju je u konstantnom gibanju za razliku od ostatka lica. U jednom danu čovjek trepne i preko 10 000 puta, smije se, škilji, mršti se i izražava različite emocije koje ostavljaju trag u vidu finih linija i bora. Prema tome, preparati za područje lica nisu pogodni za područje oko očiju dok bi preparate za oko očiju mogli stavljati na lice no to ne bi bilo financijski isplativo zbog male količine krema (cca 15 mL).
Nanose se minimalno 2 puta dnevno, ujutro i navečer, a kod vrlo osjetljivih i i suhih koža preporuča se još jednom u toku dana.

Sastojci

Divlji jam i soja povećavaju čvrstoću kože poboljšavajući elasticitet 
Zrna zobi i polimeri za učvršćivanje kože 
Hijaluronsku kiselina za hidrataciju 
Peptidi služe za izgradnju kolagena odnosno čvrstoću kože 
Ilipe maslac dubinski hidra­tizira, ne dozvoljava gubitak vlage 
Kofein i tigrovo bilje povećavaju elasticitet kože i smanjuju podočnjake 
Raspršivači svjetlosti ublažuju sitne bore i tamne krugove oko očiju 

C-vitamin posvjetljuje podočnjake i djeluje kao antioksidans 

Revolucionarni sastojci:

Mikrosfere hijaluronske kiseline novost su na kozmetičkom tržištu zbog sporijeg otpuštanja hijaluronske kiseline i dugotrajnijeg djelovanja u smislu intenzivne hidratacije.
Kompleks glikozami­noglikana, glukozamina i polisaharida stvara vlastitu hijaluronsku kiselinu i povećava proliferaciju i izmjenu stanica.
Palmitol pentapeptid-3 potiče stvaranje kolagena i izglađuje srednje-duboke i duboke bore

Područje oko očiju za žene i muškarce njeguje se istom kozmetikom tj. ne postoje specifično muški preparati. Objavljeno u kategoriji Savjeti

2013-01-25 12:52:32